Verenigde Staten

Water flows from one of 'The New York City Waterfalls', a newly installed art installation at the Brooklyn Bridge July 1, 2008 in New York City. Designed by Denmark-born artist Olafur Eliasson the four massive waterfalls installed along the city's eastern waterfront use water pumped from the East River and will operate through mid-October 2008. Mario Tama/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == AFP

New York

Het is de zomer van Olafur Eliasson. Het zichtbaarst is dat aan de vier watervallen die hij liet bouwen in de haven, in de East River en onder de Brooklyn Bridge. Elke minuut stort er in totaal 132.489 liter water naar beneden en de commercie gaat er handenwrijvend in mee (hotels bieden Waterfalls-pakketten aan van ruim 800 dollar per nacht). Eerder had Eliasson een tentoonstelling in het MoMA en PS1 in Brooklyn. Liefhebbers van zijn werk kunnen naar het Sacandinavia House voor ‘From Another Shore: Recent Icelandic Art’ of naar galerie Caroline Nitsch voor ‘From nature’. Op beide plekken is Eliasson een van de exposanten.

T/m 15 aug in Sandinavia House, 58 Park Avenue, +1-212-879-9779, scandinaviahouse.org. T/m 8 aug in Caroline Nitsch, 534 W. 22 Street, +1-212-645-2030, carolinanitsch.com.

New York

Een van de redenen waarom de huidige Amerikaanse economische malaise slechts beperkt tot New York is doorgedrongen, is het consumptiegedrag van toersietn. Traditioneel gezien zitten de aanjagers van dat consumptiegedrag, reclamebureaus, op Madison Avenue. Daarover gaat de nu lopende succesvolle tv-serie Mad Men. De Science Industry Business Library onderzoekt de materie in ‘Real men en women of Madison Avenue: their impact on American culture’.

De nadruk ligt op het werk van reclametekstschrijvers en grafisch ontwerpers. Inclusief advertenties uit bladen als Ladies Home Journalen Women’s Home Companion.

T/m 26 sept. Science Industry Business Library, 188 Madison Avenue, +1-212-592-7000, nypl.org/research/sibl

En verder