VEB ontevreden over gesprek met Fortis

AMSTERDAM. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft naar eigen zeggen onvoldoende inzicht gekregen in de gang van zaken de afgelopen maand bij de geplaagde bankverzekeraar Fortis. De beleggersclub blijft aandringen op een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Dat meldt de VEB. Directieleden van Fortis en de VEB hebben gisteren gesproken over de zorgen van beleggers na een onverwachte kapitaalinjectie. Uit het gesprek kan volgens de beleggersclub worden afgeleid dat de vorige week vertrokken topman Jean-Paul Votron zich te optimistisch heeft uitgelaten. Beleggers zijn daardoor op het verkeerde been gezet, aldus de VEB. Het bestuur van de bank bespreekt op 1 augustus, drie dagen voor de publicatie van de halfjaarcijfers, of een extra vergadering voor aandeelhouders wordt belegd.