Twintig mooiste boeken

Twintig mooiste boeken Deventer In de burgerzaal aan het Grote Kerkhof wordt deze zomer de ‘crème de la crème’ van het Deventer boekenbezit getoond uit de periode 1200-1600. Er zijn 7 handschriften met kleurrijke miniaturen en veel bladgoud en versierde gebedenboeken uit Deventer kloosters. Bij de keuze van de boeken is de grens gelegd bij 1600 met 1477 als scharnierpunt: het jaar waarin Richard Pafraet het eerste Deventer boek drukte, het Liber Bibliae Moralis. Hij maakte van Deventer in de 15de eeuw, samen met Jacob van Breda, een belangrijke drukkersstad. T/m 17 aug stadhuis, di-zo 11-17u.

Deventer

In de burgerzaal aan het Grote Kerkhof wordt deze zomer de ‘crème de la crème’ van het Deventer boekenbezit getoond uit de periode 1200-1600. Er zijn 7 handschriften met kleurrijke miniaturen en veel bladgoud en versierde gebedenboeken uit Deventer kloosters. Bij de keuze van de boeken is de grens gelegd bij 1600 met 1477 als scharnierpunt: het jaar waarin Richard Pafraet het eerste Deventer boek drukte, het Liber Bibliae Moralis. Hij maakte van Deventer in de 15de eeuw, samen met Jacob van Breda, een belangrijke drukkersstad.

T/m 17 aug stadhuis, di-zo 11-17u.