Start harpfestival in Amsterdam

Start harpfestival in Amsterdam AMSTERDAM, 18 juli. Op het terras van het Amsterdamse Muziekgebouw aan het IJ luidden dertig harpisten gistermiddag het Tenth World Harp Congress in. Dit festival, waarop de harp centraal staat, duurt tot en met woensdag en biedt talrijke harpconcerten in alle muziekgenres in en rondom het Muziekgebouw en in het Concertgebouw. Nog meer harpen volgen dinsdagmiddag; dan doen 280 harpisten in de Passenger Terminal pogingen in het Guinness Book of Records te komen: om te beginnen als het grootste harp orkest ooit en daarnaast– met zijn allen opgesteld in een sliert langs de kade – als langste harporkest ooit. Foto Roger Cremers Nederland, Amsterdam, 17-07-2008 Het Wereld Harp Festival wordt geopend met een concert voor 30 harpen onder leiding van Nancy Stam op het terras van de Star Ferry. De feestelijke opening wordt o.a. opgeluisterd door een straatorgel en een film van Rhodri Davies PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS harp Cremers, Roger