Springteam zonder steunpilaar Zoer naar Hongkong

Rotterdam, 18 juli. Vincent Voorn, Marc Houtzager, Angelique Hoorn en Gerco Schröder zijn geselecteerd voor het olympisch springteam. Dat maakte bondscoach Rob Ehrens vanmiddag bekend op zijn stal De Hoge Oorsprong in Velp. Leon Thijssen gaat mee als reserve naar Hongkong. Ehrens vond het een te groot risico om Albert Zoer voor de ploeg te selecteren. Nederlands meest succesvolle springruiter ging tien dagen geleden onder het mes vanwege een dubbele beenbreuk en is onvoldoende hersteld als de selectie begin augustus naar China vliegt. ”Realisme is geboden”, aldus de bondscoach die de afgelopen weken met veel tegenslag te maken kreeg. Ook Jeroen Dubbeldam zag zondag af van deelname. De kampioen van Sydney in 2000 was zelf nog maar net hersteld van een beenbreuk toen zijn paard Up and Down geblesseerd raakte. Dubbeldam achtte de tijd te kort om nog in topvorm te raken. Ehrens sprak ondanks alle tegenslag van ”een sterk veld”. ”We gaan nog steeds voor goud”, aldus de bondscoach.