Slippers slopen de voet

Amsterdam. Wat heeft u aan uw voeten deze zomer? Slippers, muiltjes, hielloze sandalen, losse flatjes en meer van dat zomerse spul? Fout. Helemaal fout. U bent uw voeten aan `t ruïneren. De heerlijk luchtige open schoentjes bieden totaal geen bescherming en steun en kunnen allerlei narigheid veroorzaken zoals een ontsteking van de achillespees, irritatie van het scheenbeen of een ontsteking van de bindweefselband op de voetzool. Stoten we de voet, dan is de kans op bot- en teenbreuken veel groter. Die waarschuwing komt van het `American College of Foot and Ankle Surgeons` en de `American Orthopaedic Foot and Ankle Society`. Sportpodoloog André Kox uit Neede bevestigt de bevindingen uit de VS. ”Na de zomervakantie krijg ik steevast massa`s patiënten binnen met dit soort problemen. Hiervan is 99 procent veroorzaakt door teenslippers.”