Selectie Podiumkunsten

Music Sessions

The International Holland Music Sessions ondersteunt internationaal toptalent in de klassieke muziek. Een maand lang verzorgen solisten uit 25 landen concerten in Bergen NH en Alkmaar, met de instrumenten piano, viool en cello in het middelpunt. De masterclasses viool, piano en cello worden verzorgd door musici en pedagogen als Pierre Amoyal, Dmitri Ferschtman, Boris Berman, Willem Brons, Geoffrey Madge en Matti Raekallio. 20Jjuli t/m 20 aug Bergen en Alkmaar. Info. www.hollandmusicsessions.nl

Recital

In de grote kerk van Veere spelen violist Sasha Rozhdestvensky en pianist Mikhail Mouratch een recital met werken van Pärt, Piazolla, Ravel en Beethoven. 19 juli 20u. Inl 0900- 3300033.

OPERA!Festival

In Austerlitz vindt het OPERA!Festival plaats, met als thema ‘Magic & Myths’. De Engelse Young London Opera speelt Die Zauberflote, fluitist Magic Malik treedt op met jazzpianist Harmen Fraanje, en Duo Bilitis maakt klein muziektheater rond Griekse mythische figuren. Kinderen maken zelf een kinderopera en meezingen kan tijdens de Karaopera.22-27 Juli Beauforthuis, Woudenbergseweg 70. Inl 0343-493227 en www.operafestival.nl

Wereld Harp Festival

Het Amsterdamse Wereld Harp Festival biedt een week van concerten, workshops, lezingen en wereldrecordpogingen rondom de harp op diverse locaties aan het IJ: het Muziekgebouw aan ’t IJ, Bimhuis en de Passenger Terminal. Alle genres, van volksmuziek tot dance en van klassiek tot jazz, zijn vertegenwoordigd. Inl. www.muziekgebouw.nl

Prinses Christina Concours

Vier jonge Japanse muziektalenten concerteren deze maand in Nederland met prijswinnaars van het Prinses Christina Concours. Concerten: 19 juli Voorschoten. Inl www.kasteelduivenvoorde.nl; 20 juli Concertgebouw (kleine zaal, 14u15), Amsterdam; 22 juli 12u30 uur, Nieuwe Kerk, Den Haag; www.nieuwekerkdenhaag.nl

The Sadists

Rocktheatergroep The Sadists brengt op festival De Parade hun tweede show Alabama Chrome. Drie cowboys brengen opzwepende countryrock en spelen tussendoor stevig aangezette scènes over het lome, lege leven in het Amerikaanse Zuiden. The Sadists, varend onder de vlag van Orkater, schrijven sterke songs en beheersen het Americana-genre perfect, terwijl ze er ook een pastiche op maken. Door het rock ‘n’ roll-gevoel en de vette, ruige stijl doet de groep denken aan Alex d’Electrique. T/m 17 aug Parade Utrecht en Amsterdam. Info www.orkater.nl.

Drebbel

Op theaterfestival De Karavaan speelt popzanger Thé Lau de hoofdrol in de de opera Drebbel – het volmaakte rood, over de 17de-eeuwse uitvinder van het scharlakenrood en de onderzeeër. Componist Kees Wieringa zorgt voor de muziek die zowel verrassend 17de-eeuws als hedendaags klinkt. T/m 27 juli Alkmaar, Overstad, Inl 023-5531469 of www.karavaan.nl

Ciske