Radio Voorkeur

Kunststof. Oud-diplomaat Coen Stork was in 1964 waarnemer bij het proces tegen Nelson Mandela. Over dat proces schreef Stork, die zich zou ontwikkelen tot een dwarse diplomaat met veel belangstelling voor dissidenten, een bijdrage in de bundel Voor Nelson Mandela. Verhalen en voetnoten uit Nederland bij zijn negentigste verjaardag. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Muziekgeschiedenis. De periode 1983-1993 en de val van de Berlijnse Muur. Het einde van de geschiedenis lijkt nabij. Met commentaar van schrijver Joost Zwagerman.Radio 6, 20.02-22.00u.

Jazz@VPRO: Drew Gress Quartet. Bassist Drew Gress verenigt het beste van twee werelden in zich: rotsvast begeleiden, volgens de oerwaarheden van de traditie, en een open geest bij het verkennen van de vrije ruimte. Gress is een van de meest gevraagde contrabassisten in New York. Met: Tim Berne, saxen. Uri Caine, piano. Drew Gress, bas. Tom Rainey, drums. Opname van 26-1-2002 in het SJU Jazzpodium in Utrecht. Radio 6, 22.02-0.00u.

Legendarisch live. Concert van Supertramp. Met onder meer de nummers Dreamer en From now on. Radio 2, 23.05-0.00u.