Overige films

Mrs. Doubtfire (Chris Columbus, 1993, VS). In opgefokte komedie keert Robin Williams vermomd als Engelse gouvernante terug in het huishouden van ex-vrouw Sally Field en kinderen. RTL4, 20.30-22.45u.

* Midnight Run (Martin Brest, 1988, VS). Onderhoudende komische actiethriller waarin Robert De Niro excelleert als moderne premiejager die sympathieke, door meerdere partijen belaagde maffia-accountant (Charles Grodin) veilig van New York naar Los Angeles moet overbrengen. RTL7, 20.30-22.50u.

The Village (M. Night Shyamalan, 2004, VS). Regisseur van The Sixth Sense is zijn gevoel voor maat een beetje kwijt in film over geïsoleerde dorpsgemeenschap, eind negentiende eeuw, vol raadselachtige regels en taboes. België 1, 20.35-22.20u.

* Mystic River (Clint Eastwood, 2003, VS). In een arbeiderswijk in Boston duiken demonen uit het verleden op. Drie oude vrienden komen weer bij elkaar wanneer de achttienjarige dochter van een van hen verdwenen is. Volbloedtragedie met Shakespeareaanse trekken. Oscars voor Sean Penn en Tom Robbins. Net5, 22.35-1.20u.

* Der 20. Juli (Falk Harnack, 1955, W-Dui). Zorgvuldige reconstructie van de mislukte aanslag op Hitler, 20 juli 1944, door de verzetsgroep o.l.v. Von Stauffenberg. ZDF, 0.10-1.45u.

* Kaos (1) (Paolo & Vittorio Taviani, 1984, Italië). Bejubeld vijfluik van mythische allure, naar verhalen van Pirandello. Loflied op het majestueuze Siciliaanse landschap en zijn herders en boeren. Kaos gaat o.m. over noodlot waarin men zich lijdzaam schikt en over feodale overheersing waartegen men solidair in opstand komt. Uitzending in twee delen. Ned.2, 0.15-1.45u.