Lichtpuntje

Het is halverwege juli, de zomermaand bij uitstek, maar van zomerweer kunnen we de komende dagen nog niet spreken. Toch is er een lichtpuntje, want de weerkaarten laten op de langere termijn een gunstige ontwikkeling zien. Het wordt in de loop van volgende week droog en zonniger waardoor de middagtemperaturen opklimmen naar waarden ruim boven de zomerse 25 graden.

Voordat het echt zomer wordt moeten we nog wel door een paar wisselvallige dagen met soms fikse buien en lage temperaturen heen. Komende nacht vallen weer een paar buien waarbij het vooral in het noorden ook kan onweren. Bij een aantrekkende zuidwestenwind wordt het niet kouder dan 12 tot 16 graden.

Morgen vallen er enkele stevige buien met onweer, hagel en windstoten. In de loop van de ochtend breekt vanuit het westen het wolkendek open en krijgt de zon eindelijk weer wat ruimte. Later in de middag laat de zon zich ook in het oosten zien. Van de buien zijn we dan nog niet helemaal af. Het wordt 18 graden op de Wadden tot 21 graden in Limburg. Het waait daarbij stevig.

Zondag vallen ook nog buien maar breekt de zon vaker door. De wind draait naar west tot noordwest en wakkert aan tot windkracht 7 in het Waddengebied. Het is dan fris met temperaturen rond 18 graden. Begin volgende week valt er nog een enkele bui maar lopen de temperaturen al wel op.