IMF iets positiever over wereldeconomie

WASHINGTON. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeiverwachtingen voor de wereldeconomie naar boven bijgesteld. De organisatie gaat evenwel nog altijd uit van een afvlakkende groei in de komende twee jaar en waarschuwt voor een lagere vraag in rijke landen en hoge inflatie wereldwijd. Dat maakte het IMF gisteren bekend. Het gaat nu uit van een wereldwijde economische groei van 4,1 procent dit jaar en 3,9 procent in 2009. In zijn laatste groeiraming in april rekende het IMF nog op een groei van 3,7 procent dit jaar en 3,8 procent in 2009. In 2007 bedroeg de wereldwijde groei 5 procent. Voor de Verenigde Staten voorziet het IMF dit jaar een economische groei van 1,3 procent, waar het in april nog uitging van 0,5 procent. De groeiraming voor 2009 is opgeschroefd van 0,6 naar 0,8 procent. In de eurozone rekent het IMF dit jaar op een groei van 1,7 procent tegen een eerdere raming van 1,4 procent. De groeiprognose voor 2009 blijft 1,2 procent.