Hughie O'Donoghue

Hughie O'Donoghue Den Haag De monumentale schilderijen van Hughie O’Donoghue’s (Manchester, 1953), opgezet op houten panelen en doek, wekken herinneringen op aan de historieschilderkunst. In recent werk verwerkt hij Ierland en haar geschiedenis, mythes en het eigen familieverleden. Door brieven en dagboeken maar ook foto’s te bestuderen, krijgt hij een steeds beter beeld van de levens van zijn voorouders. O'Donoghue schildert over de voorstelling heen, haalt deze er weer af en herhaalt deze procedure. T/m 19 okt Gemeentemuseum Den Haag, Stadhouderslaan. Di-zo 11-17u dood verdronken

Den Haag

De monumentale schilderijen van Hughie O’Donoghue’s (Manchester, 1953), opgezet op houten panelen en doek, wekken herinneringen op aan de historieschilderkunst. In recent werk verwerkt hij Ierland en haar geschiedenis, mythes en het eigen familieverleden. Door brieven en dagboeken maar ook foto’s te bestuderen, krijgt hij een steeds beter beeld van de levens van zijn voorouders. O'Donoghue schildert over de voorstelling heen, haalt deze er weer af en herhaalt deze procedure.

T/m 19 okt Gemeentemuseum Den Haag, Stadhouderslaan. Di-zo 11-17u