Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Foto's van Kors van Bennekom

v.l.n.r., v.b.n.b.: Josephine, Joris, Janine, Ine en Kors van Bennekom in Zuid-Engeland 1969. (foto: Kors van Bennekom) Foto's van Kors van Bennekom Amsterdam In 1956, op het hoogtepunt van de Koude Oorlog, begon Kors van Bennekom (1933) als fotograaf bij de communistische krant De Waarheid. Hij fotografeerde gewone, hardwerkende mensen in een stad van armoede, wederopbouw en opstand. Vervolgens nam Van Bennekom de fotografie mee naar het theater en portretteerde nationale en internationale theatermakers, musici, balletdansers en kleinkunstenaars. Ook heeft hij consequent zijn privéleven gefotografeerd. T/m 31 aug FOAM, Keizersgracht 609, Amsterdam. Dag open van 10-18u, do/vrij tot 21u.
v.l.n.r., v.b.n.b.: Josephine, Joris, Janine, Ine en Kors van Bennekom in Zuid-Engeland 1969. (foto: Kors van Bennekom) Foto's van Kors van Bennekom Amsterdam In 1956, op het hoogtepunt van de Koude Oorlog, begon Kors van Bennekom (1933) als fotograaf bij de communistische krant De Waarheid. Hij fotografeerde gewone, hardwerkende mensen in een stad van armoede, wederopbouw en opstand. Vervolgens nam Van Bennekom de fotografie mee naar het theater en portretteerde nationale en internationale theatermakers, musici, balletdansers en kleinkunstenaars. Ook heeft hij consequent zijn privéleven gefotografeerd. T/m 31 aug FOAM, Keizersgracht 609, Amsterdam. Dag open van 10-18u, do/vrij tot 21u. Bennekom, Kors van

Amsterdam

In 1956, op het hoogtepunt van de Koude Oorlog, begon Kors van Bennekom (1933) als fotograaf bij de communistische krant De Waarheid. Hij fotografeerde gewone, hardwerkende mensen in een stad van armoede, wederopbouw en opstand. Vervolgens nam Van Bennekom de fotografie mee naar het theater en portretteerde nationale en internationale theatermakers, musici, balletdansers en kleinkunstenaars. Ook heeft hij consequent zijn privéleven gefotografeerd.

T/m 31 aug FOAM, Keizersgracht 609, Amsterdam. Dag open van 10-18u, do/vrij tot 21u.