Film van de dag

Het Koreaans-Pakistaanse komische duo Harold en Kumar: zeer populair bij Amerikaanse studenten. Harold and Kumar go to the white castle Harold Lee: John Cho Kumar Patel: Kal Penn

Harold & Kumar go to White Castle. Supermelige wansmaak-slapstick rondom komisch duo Harold en Kumar, een soort Abbott en Costello op wiet, oftewel de hedendaagse Cheech en Chong. Een Koreaans-Pakistaans komisch duo in een politiek incorrect Amerika, waar de enige blanken gewelddadige surfpunks zijn. Swingende zwarten, studentikoze Aziaten, sjacherende Joden en griezels met een gouden hartje in een film waarin alles draait om de hamburgers van White Castle, een Amerikaanse fastfoodketen die volgens liefhebbers de smakelijkste ‘sliders’ verkoopt: hamburgers die zo klein en klef zijn dat ze in één hap naar binnen glijden. De Amerikaanse collegekids konden er niet genoeg van krijgen (van het duo H&K én die burgers): de film waarin het tweetal stoned in Guantánamo Bay eindigt is inmiddels onderweg.(Danny Leiner, 2004, VS). RTL 5, 20.30-22.05u.Dana Linssen

    • Dana Linssen