Familiepasta

Op nrc.tv kun je de bereiding van deze pasta met verse doperwten en saucijzen stap voor stap volgen.

Voor 4 personen:

750 g verse doperwten

350 g korte pasta (penne, farfalle)

4 (Italiaanse) saucijzen

1 teentje knoflook

een paar takjes verse tijm

1 (onbespoten) citroen

een scheut extra vergine olijfolie

een stukje Parmezaanse kaas

Dop de doperwten. Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Voeg ruim zout toe. Doe, als de pasta nog 8 minuten te koken heeft, de doperwten erbij. Zet een koekenpan op middelhoog vuur, knijp er het worstvlees boven uit en bak het rul (het mag wel een beetje grof blijven). Pel de knoflookteen en snijd fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Voeg de knoflook en tijm toe aan het worstvlees en fruit een minuut of 2–3 mee. Giet de pasta en doperwten af, en vang daarbij een beker van het kookvocht op. Voeg de pasta, samen met het opgevangen pastakookvocht toe aan het worstvlees. Rasp de gele schil van de citroen erboven, maal flink met de pepermolen en voeg ook een scheut olijfolie toe. Warm de pasta nog even goed omscheppend door. Proef of er nog zout bij moet. Laat iedereen aan tafel zelf Parmezaanse kaas over de pasta raspen.

Lees alle pastarecepten van deze week op nrcnext.nl/koken

    • Janneke Vreugdenhil