Een blik op de hemel

Het artikel ‘Een blik op de hemel’ van Lucette ter Brog (CS, 20 juni) lijkt een recensie van de beeldententoonstelling in Sonsbeek. Maar gaandeweg blijkt het te gaan om het afbranden van curator Anna Tilroe. Uitputtend wordt besproken hoe haar droom zou zijn verworden tot een vage afspiegeling ervan, er bleef „...niet meer over dan een handvol kruimels”.

Gaat het niet vaak zo, om niet te zeggen meestal: een visie, een droom, een vergezicht bij aanvang, maar gaandeweg bij de uitvoering praktische problemen die nopen tot compromissen, bijsturen, aanpassen.

Mannen met grote namen in de kunst- en cultuurwereld blijken ook heel vaak beloften niet waar te kunnen maken. Kijk naar het gestuntel met het Rijksmuseum en het Stedelijk in Amsterdam. Waarom bij deze bespreking niet gestart met het resultaat? Dat lijkt mij het enige waar iemand op kan worden afgerekend. Daar lees ik echter niet zo veel over in dit stuk.

    • Marijke Koning