België

België Jan Robert Poperinge Talbot House in Poperinge, in het West-Vlaamse landschap, was tijdens de Eerste Wereldoorlog de enige ‘club’ waar Britse militairen zonder onderscheid van rang welkom waren. Geen drank, geen prostituees, wel een luisterende aalmoezenier, een bibliotheek en thee. Bijna een half miljoen soldaten kwamen in dit ‘home away from home’ over de vloer. Nog steeds hangt er de sfeer van toen, een tijdelijke oase tussen loopgraaf en loopgraaf. De tuin van het huis herbergt deze zomer werken van hedendaagse kunstenaars naast fragmenten uit oorlogsliteratuur. Veerkracht / A Solace of Birds,Talbot House, Gasthuisstraat 43, Poperinge, t/m 16 nov., di t/m zo 9.30-17.30u. Inl 0032 57333228 en www.talbothouse.be Mechelen Peter Rogiers (1967) maakt figuratieve beelden. Tien jaar geleden werd hij bekend met zijn geestige, driedimensionale, uit foto’s voortkomende sculpturen. Cultureel Centrum De Garage in Mechelen stelt zijn nieuwste werk tentoon, dat een duidelijke connectie vertoont met film en beweging. Onderdelen van het ene beeld komen terug in een andere afbeelding. De herhaling werkt komisch. Ook het stripverhaal is nooit ver weg. Rogiers exposeert eveneens tekeningen en etsen waaruit zijn voorliefde voor undergroundstrips spreekt, en is al jaren werkzaam aan een tekenfilm. Peter Rogiers, CC De Garage, Onder den Toren 12, Mechelen, t/m 24 aug, do t/m zo 10-17u. Inl 003215 294000 en www.cultuurcentrummechelen.be En verder

Poperinge

Talbot House in Poperinge, in het West-Vlaamse landschap, was tijdens de Eerste Wereldoorlog de enige ‘club’ waar Britse militairen zonder onderscheid van rang welkom waren. Geen drank, geen prostituees, wel een luisterende aalmoezenier, een bibliotheek en thee. Bijna een half miljoen soldaten kwamen in dit ‘home away from home’ over de vloer. Nog steeds hangt er de sfeer van toen, een tijdelijke oase tussen loopgraaf en loopgraaf. De tuin van het huis herbergt deze zomer werken van hedendaagse kunstenaars naast fragmenten uit oorlogsliteratuur.

Veerkracht / A Solace of Birds,Talbot House, Gasthuisstraat 43, Poperinge, t/m 16 nov., di t/m zo 9.30-17.30u. Inl 0032 57333228 en www.talbothouse.be

Mechelen

Peter Rogiers (1967) maakt figuratieve beelden. Tien jaar geleden werd hij bekend met zijn geestige, driedimensionale, uit foto’s voortkomende sculpturen. Cultureel Centrum De Garage in Mechelen stelt zijn nieuwste werk tentoon, dat een duidelijke connectie vertoont met film en beweging. Onderdelen van het ene beeld komen terug in een andere afbeelding. De herhaling werkt komisch. Ook het stripverhaal is nooit ver weg. Rogiers exposeert eveneens tekeningen en etsen waaruit zijn voorliefde voor undergroundstrips spreekt, en is al jaren werkzaam aan een tekenfilm.

Peter Rogiers, CC De Garage, Onder den Toren 12, Mechelen, t/m 24 aug, do t/m zo 10-17u. Inl 003215 294000 en www.cultuurcentrummechelen.be

En verder

    • Jan Robert