Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

All-terrain camera

Webcam als handvat van een fiets
Webcam als handvat van een fiets

Mountainbikers, snowboarders, surfers, kajakkers, skaters en parachutisten zijn te intensief bezig om zelf hun halsbrekende toeren op video vast te leggen. Maar met de Action Cam ATC 2000 wordt dit een fluitje van een cent.

De amper 175 gram wegende Action Cam heeft geen zoeker en ziet eruit als een handvat van een fiets. Hij is schokbestendig en waterdicht tot een diepte van 3 meter en bijna overal op te monteren.

Bovenop de Action Cam zitten drie rubberen bedieningstoetsen en een lcd-schermpje waarop de instellingen te zien zijn. Een geheugenkaart van 2 GB is goed voor één uur video in AVI-formaat met een resolutie van 640 × 320 pixels bij 30 beelden per seconde.

Deze resolutie én de kwaliteit van de fixed-focuslens leveren natuurlijk geen haarscherpe videobeelden op, maar omdat hij weinig opvalt, kan de Action Cam ook als beveiligingscamera of als nanny cam worden ingezet: om heimelijk te kunnen vastleggen of de babysitter zich wel gedraagt! De gemaakte beelden kunnen zowel op tv als op Windows- en Mac-computers worden bekeken. Prijs 119,95 euro.

Ruud van Marion

Voor meer info en een testfilmpje zie nrc.nl/economie