6 Dansen Vlinders op het strand

Slecht weer? Alles wordt overdekt

Beachclub Vroeger

Zondag, 13.00-23.00u. Beachclub Vroeger, Zeeweg 83, Overveen. Entree: 17,50 euro (vvk), 29 euro (deur), 75 euro (VIP). vlindersophetstrand.nl

We moeten duimen dat het dit weekeinde droog blijft aan de kust bij Bloemendaal. Zondag is de eerste editie van Vlinders op het strand. Zoals de naam al doet vermoeden: het strand is de dansvloer. En alle bezoekers mogen rondfladderen.

Vlinders vindt zondag voor het eerst plaats. De organisatie, Summer Breeze, wil haar bezoekers een „overcompleet en perfect dagje op het strand” aanbieden. Dj’s uit binnen- en buitenland ontbreken niet.

De Engelse producer Seamus Haji zal de sfeer erin brengen. Je kent hem vast van een van de remixes die hij maakte voor de Sugababes, Faithless en Róisín Murphy. Tijdens het dansen kun je dus lekker meezingen. De bekende Australische producer Dirty South zal zich tijdens zijn set richten op meer exclusieve tracks. En ook Nederlandse favorieten als dj Roog komen draaien.

Maar er is meer dan muziek. Je kunt je terugtrekken in de loungehoek en fruitcocktails bestellen. Bovendien is er een kapper aanwezig. Je haar wordt gestyled, geknipt of zelfs gekleurd. Helemaal voor nop.

Kan het je niet luxe genoeg zijn? Kies dan voor een viparrangement. Je krijgt je eigen tafeltje met een paar flessen drank of fris en een bank om in weg te zakken. Eventueel kun je hapjes laten bezorgen. Deze vipbehandeling wordt volledig afgestemd op jouw wensen: tot morgenochtend kun je bellen met de organisatie om dit af te stemmen (zie telefoonnummer op de website). En maak je geen zorgen: mocht het weer tegenvallen, dan wordt alles overdekt.

De organisatie verwacht zo’n 1.500 tot 2.000 bezoekers, „van trendy tot alternatief”, zegt Wilbert Powel van Summer Breeze. Doe vooral makkelijke danskleding aan. „Je zult er in Prada gehulde dames zien, maar op je merkloze slippers val je niet uit de toon.”

    • Marjolein Marchal