5 Knutselen

Handig, een straalkachellamp www.maakjezo.nl

Stap-voor-stap tips

www.maakjezo.nl

In twaalf stappen leren hoe je een snoer aan een fitting maakt? Of wil je liever weten hoe je thuis je wimpers kun verven? Of maak een straalkachellamp. Benodigdheden: onder meer een stekker, lamp, straalkachel en fitting. Op www.maakjezo.nl kunnen gebruikers hun eigen tips in een stap-voor-stap-format gieten met per stap een foto. Om de tips te kunnen bekijken hoef je niet in te loggen. Op de hoofdpagina zijn de meest recente en de best gewaardeerde tips aan te klikken. Soms zijn er ook filmpjes te zien, van bloemschikken bijvoorbeeld. Als een tip je bevalt, kun je klikken op de gebruikersnaam van degene die de tip geplaatst heeft. Je ziet dan alle tips van deze gebruiker. Zo heeft ‘Marije’ tips voor eten met stokjes, een idee om je wc te pimpen, het vouwen van een kraanvogel, maar ook het middel tegen fruitvliegjes (azijn en handzeep in een schaaltje). De beste stap-voor-stap tuintips, zoals wilgentenen vlechten, komen van ‘TuinEnCo’. (JvdV)