3 Spelen

Je doel op een kaart www.ps-games.nl

Fluxx

www.ps-games.nl/2721/Fluxx.htm, bol.com prijs: 8,99 euro

Fluxx is de nieuwe manier om je vrienden dwars te zitten. Met dit kaartspel kan je telkens de regels veranderen waardoor de kaarten van je medespelers compleet waardeloos worden. Het idee is simpel. Het doel van het spel wordt bepaald door een doelkaart. Om het doel te behalen, moet je de twee benodigde motiefkaarten verzamelen. Voor het doel ‘tosti’ heb je bijvoorbeeld de motieven ‘brood’ en ‘broodrooster’ nodig. Maar dit doel kan zomaar veranderen als iemand een andere doelkaart opgooit. En met de regelkaarten kun je bepalen hoeveel kaarten per beurt gepakt of weggegooid moeten worden en hoeveel kaarten iedereen in zijn hand mag hebben. Zo kun je je vrienden dwingen belangrijke kaarten weg te gooien. Maar pas op. Jouw kaarten kunnen opeens ook niets meer waard zijn. (AB)