27 slachtoffers bij gevechten Sri Lanka met Tamil Tijgers

Colombo. Bij gevechten tussen het leger van Sri Lanka en Tamil Tijger-rebellen zijn gisteren 24 rebellen en drie regeringsmilitairen om het leven gekomen. Dit maakte het leger gisteren bekend. Een dag eerder vielen bij gevechten ook al 27 slachtoffers. De Britse minister voor Azië, Mark Malloch-Brown, zei gisteren dat de poging van Sri Lanka om de strijd met de rebellen te winnen ”zinloos” is als de regering de mensenrechtensituatie in het land niet verbetert. Mensenrechtenorganisaties hebben de regering ervan beschuldigd ontvoeringen en moorden te hebben geregisseerd, nadat de strijd de laatste jaren verhevigde. De Tamil Tijgers vechten voor een onafhankelijke staat voor de Tamilminderheid in het noorden en oosten van het eiland. Ongeveer 70.000 mensen zijn omgekomen sinds de burgeroorlog in 1983 begon.