1 Rondkijken

Er bestaat ook een virtueel museum voor kotszakjes uit vliegtuigen: airsicknessbags.com. airsickness-bags.com

Virtuele musea

Zie voor een overzicht van leuke virtuele musea nrcnext.nl/links

Ze zijn altijd geopend en toegang is geheel gratis. De keuze aan musea waar je digitaal kunst en cultuur kunt opsnuiven is enorm. Ook fanatieke verzamelaars of hobbyisten tonen hun collectie in virtuele exposities op internet zoals het Pacmanmuseum (www.zutco.com/pacman.htm) of het bacteriënmuseum (www.bacteriamuseum.org). Deze verzamelsites bestaan vaak uit tweedimensionale afbeeldingen aangevuld met informatie erover. Het lijkt soms ongelooflijk dat ze überhaupt bestaan, zoals het museum van kotszakjes uit vliegtuigen (airsicknessbags.com). De bedenker vond de ontwerpen op de zakjes een vorm van kunst. In het virtuele schoenenmuseum is een collectie te bewonderen waar zelfs schoenenverzamelaar Imelda Marcos niet tegenop kan (www.virtualshoemuseum.com). Ook ‘echte’ musea hebben vaak een online bezoekmogelijkheid. Zo is de site van de Hermitage in Sint Petersburg erg indrukwekkend met een aparte toer per kamer. Om alles te zien moet je er wel – net als in de ‘echte’ Hermitage – een paar uur voor uittrekken. (SS)