Wat ligt daar en waarom doen we zo?

Wat ligt daar en waarom doen we zo? Niets ligt vast Wat voor spullen liggen op die bank? Waarom liggen ze daar? En wat betekenen ze voor de mensen die ernaast zitten? Dat soort dingen wil Paulien Oltheten (25) weten als ze mensen en objecten op straat ziet. Paulien Oltheten fotografeert, maakt korte filmpjes, schrijft teksten en maakt tekeningen/schetsen. Wat ze maakt gaat over de mensen die ze ziet: hoe ze staan, hangen, wankelen, leunen, steunen, duwen en trekken in de wereld om hen heen. Haar vragen neigen naar het gebied van de sociologie en de antropologie. Maar het eerste uitgangspunt bij het maken van een foto of film is fysiek. De komende weken opent Paulien Oltheten haar schetsboek en beschrijft haar beeldassociaties. Zij werkt vanuit de verzameling foto’s die zij de afgelopen jaren over de hele wereld maakte. 17 juli 2008, Paulien Oltheten, Zin Next Oltheten, Paulien