Radio Voorkeur

Kunststof. De Vlaamse band Fixkes werd bekend met de hit Kvraagetaan. Gesprek met zanger Sam Valkenborgh, die zingt in Vlaams dialect. In eigen land neemt niet iedereen hem dat in dank af. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. De Eeuw van de Luisteraar: aflevering Kaputt, 1976-1985. Met journalist en televisiemaker Gijsbert Kamer. Popmuziek ontspoort, punk schopt, disco beukt, stadionrock brult. Teleurstelling, agressie en nostalgie in een decennium met recessie, Thatcher en heel veel cocaïne. Radio 6, 20.02-21.00u.

De wissel: Wyatt songbook. Aandacht voor de muzikant die zich ontwikkelde van freejazz-punkmuzikant tot schrijver van eenvoudige heldere liedjes. Radio 6, 0.02-01.00u. Ned.

Marathoninterview. Ger Jochems is drie uur lang in gesprek met kunstenares Marthe Röling. Over haar vriendschap met leeftijdsgenote koningin Beatrix, over wijlen haar echtgenoot, de buitenissige Henk Jurriaans, ooit levend kunstwerk in het Stedelijk Museum in Amsterdam, en over de rest van de leden van de creatieve leefgemeenschap. Morgen, Radio 1, 09.04-12.00u.