Opblaasbare iglo

Vanaf de bovenste verdieping het DHQ (Digital Headquarters) op de Olympic Green is goed te zien dat boven op het Vogelnest een soort opblaasbare iglo is geplaatst. Het merkwaardige object staat er al sinds een week en werknemers in het gebouw vermoeden dat het om een ingenieus soort afstandsbediening gaat waarmee de Olympische vlam zal

os.jpgVanaf de bovenste verdieping het DHQ (Digital Headquarters) op de Olympic Green is goed te zien dat boven op het Vogelnest een soort opblaasbare iglo is geplaatst.

Het merkwaardige object staat er al sinds een week en werknemers in het gebouw vermoeden dat het om een ingenieus soort afstandsbediening gaat waarmee de Olympische vlam zal worden aangestoken. De procedures rondom de openingsceremonie zijn topsecret.

Ric Birch, de Amerikaan die artistiek directeur van de Spelen Zhang Yimou adviseert, heeft onlangs in een interview een tipje van de sluier opgelicht.

Volgens Birch hoeft artsitiek directeur Zhang Yimou zich niet meer te bewijzen maar staat de filmregissuer bijna onder onmenselijke druk.

Iedereen is ervan overtuigd dat Zhang een onwaarschijnlijk en onovertroffen staaltje massaregie zal presenteren.

Birch verklapte dat er in de show aandacht zal worden besteed aan de slachtoffers van de aardbevingsra00e04c44261a09e83c9501.jpgmp.Op welke manier dat zal gebeuren blijft tot op het laatste moment geheim.

Dinsdagavond de zestiende juli werd in ieder geval het vuurwerk al getest tijdens de generale repetitie in het stadion.

    • Bettine Vriesekoop