Nog even somber

Nog even is er veel bewolking, wisselvallig weer en temperaturen die onder de maat zijn. Vrijdag is een bewolkte dag met af en toe lichte regen. Het weekend verloopt een stuk onstuimiger met meer wind en talrijke, soms pittige buien, maar ook is er af en toe een flinke opklaring.

Maar na het weekeinde komt de zomer terug. Deze weersverbetering is te danken aan een hogedrukgebied dat vanaf maandag een aantal dagen invloed heeft op Nederland. Het wordt dan een stuk zonniger dan het nu is. Ook gaan de temperaturen flink omhoog. Naar alle waarschijnlijkheid wordt met gemak de 25 graden gehaald. Ook de tropische 30 graden is niet ondenkbaar.

Voorlopig overheersen de slecht weergebieden die vanuit het westen ons land bereiken en is het nog verre van zomers. Na een druilerige dag blijft het de komende nacht ook regenachtig. Onder de wolkenluchten wordt het niet kouder dan 12 tot 14 graden.

Het weer van morgen lijkt erg op dat van vandaag. Het is overwegend bewolkt en af en toe valt er uit die grijze wolkenmassa wat lichte regen. Verschil met donderdag is, dat morgen het kwik iets hoger uitkomt, zo rond 18 tot 19 graden.

Tegen de avond klaart het in het westen van het land even op. Het weekend is met talrijke buien en veel wind bijna herfstachtig te noemen. Maar gelukkig keert vanaf maandag langzaam de zomer terug.