Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Media

Nederland scoort laag als het om groen gaat

Rotterdam, 16 juli. Nederland scoort laag op een lijst van landen en hun groenvoorziening. Als het gaat om de bescherming van het milieu moet Nederland wedijveren met Bulgarije, België en Roemenië om niet op de laagste plaats in Europa terecht te komen. Dat concluderen onderzoekers van de topuniversiteiten Yale en Columbia. Het internationale tijdschrift Newsweek schreef deze week een artikel over het onderzoek. Zwitserland is het `groenste` land; Nederland staat op de 55ste plaats; Cuba, de Dominicaanse Republiek en Sri Lanka zijn groener. Nederlandse deskundigen vinden dat het onderzoek een ”vertekend beeld” geeft. Ook de onderzoekers zelf relativeren de uitkomsten. Zij denken dat sommige landen onjuiste gegevens aanleveren om beter uit de bus te komen.

Bekijk het hele onderzoek op epi.yale.edu