Nasrallah begroet vrijgelaten strijders

Beiroet. Leider Hassan Nasrallah van de shi`itische organisatie Hezbollah heeft gisteren vijf door Israël vrijgelaten strijders verwelkomd. Hij deed dit tijdens een publieke bijeenkomst in de Libanese hoofdstad Beiroet. Nasrallah vertoont zich zelden in het openbaar. De vijf kwamen vrij bij een gevangenenruil met Israël die eerder op de dag plaatsvond. Hezbollah overhandigde daarbij de stoffelijke resten van twee Israëlische soldaten die het twee jaar geleden gevangen nam. Dit was destijds de aanleiding voor een 34 dagen durende oorlog tussen Israël en de shi`itische beweging. Hierbij kwamen in Libanon zo`n 1.200 mensen om het leven. Aan Israëlische zijde vielen 159 slachtoffers. In Israël bestond tot gisteren enige hoop dat beide soldaten nog in leven waren.