Naar North Sea Jazz zonder te stinken

Ludy en Kor Kegel roepen in hun brief de niet-rokers die blij zijn met het rookverbod in de horeca op om iets van zich te laten horen (nrc.next, 15 juli). Bij deze. Het rookverbod kwam voor mij als een vervroegd verjaardagcadeau. Want hoe fijn is het om uit te kunnen gaan, een drankje te kunnen doen met je beste vriendin of het North Sea Jazz Festival te kunnen bezoeken en daarna niet van top tot teen naar rook te ruiken? Voorheen kon ik op zondag niet uitslapen, omdat ik voor negen uur wakker werd van de misselijkmakende geur die zich van mijn kussen meester had gemaakt. Oh, en niet-rokers zijn niet per definitie gezondheidsfreaks of geitenwollensokkentypes. Zou de redactie columnist Ilja Leonard Pfeiffer kunnen manen tot wat minder anti-anti-rokers columns? De horeca rookvrij, daar drink ik er nog eentje op. In het café.

Brieven en opiniestukken kunt u onder vermelding [br/]van naam en woonplaats sturen naar opinext@nrc.nl[br/]

    • Floor Drees Leiden