Maak van Vlieland geen Benidorm

In het artikel `Wadden straks alleen voor elite` worden kritische kanttekeningen geplaatst bij het voornemen van Staatsbosbeheer om op Vlieland een hoge erfpacht op te leggen om zo mee te kunnen profiteren van de gestegen huizenprijzen op het eiland (nrc.next, 10 juli). Dit voornemen is juist zeer terecht. Waarom zou Staatsbosbeheer deze extra inkomsten laten liggen? Staatsbosbeheer als veredelde subsidieverstrekker aan eigenaars van zomerhuisjes lijkt me in ieder geval niks. Ze verdienen een dikke pluim, omdat ze al jaren het belang van de natuur verdedigen tegen de zakkenvullers van de VVD op het eiland - inclusief de burgemeester - die Vlieland het liefst omtoveren tot een `Benidorm aan de wadden`.

Brieven en opiniestukken kunt u onder vermelding [br/]van naam en woonplaats sturen naar opinext@nrc.nl[br/]

    • Berna Leegwater Amsterdam