Luisteren naar de paus in Sydney

Luisteren naar de paus in Sydney Sydney, 17 juli. Kardinalen en bisschoppen luisteren naar een toespraak van paus Benedictus XVI (81) op de Wereldjongerendagen in Sydney. Hij waarschuwde de 150.000 toegestroomde jongeren voor de „littekens die het aardoppervlak tekenen, zoals erosie, ontbossing en de verspilling van hulpbronnen om een onverzadigbare consumptie aan te jagen”. Eerder vandaag maakte de paus een rondvaart door de haven en ontmoette hij premier Kevin Rudd. Hij prees de Labor-premier voor de „moedige excuses” die hij heeft gemaakt aan de Aboriginal-bevolking, voor onrecht dat de blanke bevolking hun in het verleden heeft aangedaan. Naar verwachting zal Benedictus zelf excuses namens de Rooms-Katholieke Kerk aanbieden voor seksueel misbruik door Australische priesters. Foto AFP Cardinals and Bishops listen to a speech by Pope Benedict XVI to the massive crowd at the World Youth Day (WYD) festivities in Sydney on July 17, 2008. The world's biggest Christian festival opened on July 15 with thousands of pilgrims making the journey to take part in World Youth Day celebrations headed by Pope Benedict XVI. AFP PHOTO/William WEST AFP