Krajicek niet naar de Spelen

Michaëlla Krajicek doet niet mee aan de Olympische Spelen. De negentienjarige tennisster liep vorige week bij een trainingspartijtje twee scheurtjes in haar meniscus op en wordt morgen geopereerd. Dat kost Krajicek een optreden in Peking. Nederland is daardoor niet vertegenwoordigd bij de het olympische tennistoernooi.

Krajicek had ervoor kunnen kiezen haar knie rust te geven om op die manier te proberen Peking nog te halen. „Maar dan had ik mijn hele carrière geriskeerd. Dan maar over vier jaar”, stelde ze.

Naast Krajicek raakte eerder deze week ook Robin Haase geblesseerd, die een knieoperatie moet ondergaan, en Martin Verkerk, die een enkelband scheurde.

Davis-Cupcaptain Jan Siemerink zag gisteren bij de Dutch Open in Amersfoort ook Thiemo de Bakker geblesseerd raken aan zijn knie. De negentienjarige tennisser werd in de tweede ronde van het ATP-toernooi uitgeschakeld door de Fransman Marc Gicquel. De nummer één van het veld won in twee sets: 7-6 en 6-3.