Internet Weblog van de dag

Ronde van Frankrijk 2008 The pack of riders cycle during the eleventh stage of the 95th Tour de France cycling race between Lannemezan and Foix July 16, 2008. REUTERS/Bogdan Cristel (FRANCE) REUTERS

Spanning en leepheid. Peter Winnen beoordeelt op zijn weblog Winnen in de Tour de Ronde van Frankrijk:„Ik heb de tussenevaluaties van de rustdag tot me genomen en concludeer dat de renners en hun entourage, de volgers, zeg maar de inwoners van de mobiele gemeente Tour de France, vinden dat dit een razend spannende editie is. Van de tien kleine negertjes zijn er weliswaar een paar gesneuveld, maar de strijd om het podium is nog volledig open. Ik concludeer ook dat in de speculaties voor wat betreft de invulling van dat podium vooral de namen vallen van Mentsjov, Sastre en Evans, precies de meest verdedigende, minst spannende renners. Het theoretisch podium noemt dezelfde namen, en wel om deze reden: ze gaan niet kapot in de derde week. Evans heeft het niet op Mentsjov, Mentsjov niet op Sastre en Sastre vindt Evans een onbehoorlijk taai schepsel. Het bleek trouwens al op Hautacam dat dit drietal vooral oog heeft voor elkaar. Ik kan er ook wel weer van genieten, van dat geloer. Het is toch een kleine oorlog, ze werken elkaar op de zenuwen.

Ik ben benieuwd of Bjarne Riis nog een meesterplan in elkaar timmert om Sastre aan Mentsjov en Evans te ontfutselen. Riis heeft er het brein en de durf voor. En ook de renners. CSC zou je het enige “blok” kunnen noemen.”

Lees verder over de Ronde op nrc.nl/winnen