Film van de dag

John Travolta, Rene Russo en Danny DeVito in Get Shorty, naar het gelijknamige boek van Elmore Leonard. GET SHORTY John Travolta, Rene Russo, Danny Devito Foto datering: 1995 foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Get Shorty. Twee films met Danny DeVito bij Veronica vanavond, maar het flauwe Junior met Arnold Schwarzenegger als zwangere man kan gerust worden overgeslagen. Met de verfilming van Elmore Leonards boek Get Shorty die daarna is te zien, deed producent/acteur DeVito in 1995 een geslaagde poging om het succes van Pulp Fiction een jaar eerder te herhalen. Dus: weer John Travolta, weer een ingenieus verknoopt misdaadverhaal en weer een spervuur van wisecracks. En: een vette parodie op Hollywoods geldzucht. Travolta’s cinefiele maffioos Chili Palmer ontdekt namelijk al snel dat filmmakers nog corrupter zijn dan criminelen. Om de ene schuld met de andere te dekken zit er niets anders op dan een succeshit te produceren met de onberekenbare ster Martin Weir, bijgenaamd Shorty. DeVito zelf steelt de show in die rol. (Barry Sonnenfeld, 1995, VS). Veronica, 22.45-00.50u.Dana Linssen

    • Dana Linssen