Etentjesmateriaal

Af en toe maak ik per ongeluk iets wat zo simpel is, en tegelijkertijd zo lekker, dat ik het zelf nauwelijks kan geloven. Zoals vorige week onderstaande witte bonen met kerstomaatjes en platte peterselie. Met warm, knapperig brood erbij heb je er een eenvoudige doch voedzame vegetarische maaltijd aan. Met een (op de barbecue) gegrild stukje vis, is het opeens etentjesmateriaal.

Reuzebonen zijn in kleine blikken te koop van het merk Bonduelle. Pul biber, Turkse chilivlokken, zijn beslist de moeite waard om in huis te halen. Maar eventueel kun je ze vervangen door gewone chilivlokken.

Voor 4 personen:

2 blikken witte reuzebonen

2 teentjes knoflook

300 g (tros-) kerstomaatjes

1 bosje platte peterselie

4 eetlepels extra vergine olijfolie

1 theelepel pul biber

Spoel de bonen af in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn. Halveer de kerstomaatjes. Pluk de blaadjes van de peterselie en hak ze grof.

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook en pul biber een minuut. Voeg de kerstomaatjes toe en bak ze 1-2 minuten mee. Voeg nu de bonen toe en de helft van de peterselie en warm alles omscheppend een paar minuten door. Roer vlak voor het serveren de rest van de olijfolie en peterselie erdoor. Proef en maak het gerecht op smaak met zout.

Praat mee over dit recept op nrcnext.nl/kokenetc

    • Janneke Vreugdenhil