Acteur Gil Grissom verlaat tv-serie `CSI`

Rotterdam, 17 juli. Hoofdrolspeler William Petersen (55) verlaat de hitserie CSI. Dat meldt het entertainmentvakblad Variety. Hij blijft wel als producer aan de populaire serie verbonden, die wereldwijd miljoenen kijkers trekt. Ook heeft hij aangegeven incidenteel terug te keren als gastacteur. CSI gaat over een groep forensisch rechercheurs die moorden oplossen in Las Vegas. In Nederland zendt RTL deze veel bekroonde reeks uit, die zijn tiende seizoen ingaat. Petersen, die teamleider Gil Grissom speelt, maakte vanaf de eerste aflevering deel uit van de cast van de serie. Hij wil zich meer op theater gaan richten. De laatste aflevering waarin hij speelt, wordt begin 2009 in de VS uitgezonden. De scriptschrijvers van CSI bedenken nu een nieuw mannelijk personage. Het is nog onbekend welke acteur deze rol gaat spelen.