5 FESTIVAL

Hoe nietig is onze maatschappij WFA37:OEROL 2008:TERSCHELLING;16JUN2008- voorstelling: woud ensemble Oerol 2008. Maat voor maat is het verhaal over hoe een heerser de wet te lang heeft verwaarloosd. Hedonisme viert hoogtij en de nieuw aangestelde regent gaat met strakke hand ingrijpen. Kan een jonge vrouw haar broer nog reden van de dood. En is de regent wel zo rechtvaardig?. Het woud ensemble speelt dit actuele Shadespeare stuk op een schitterende locatie op een polderlandschap bij de dijk tijdens het Oerol festival op Terschelling. WFA/wc/str. Gert Gort WFA WFA

Karavaan

Noord-Holland. Van 17 t/m 10 augustus. Inl: www.karavaan.nl

Vanaf vandaag trekt reizend theaterfestival De Karavaan door de kop van Noord-Holland. Op een weiland in Bergen speelt ’t Woud Shakespeares komedie Maat voor Maat. De groep toont hoe nietig de menselijke maatschappij is, waar een hertog de uitoefening van de wet overlaat aan een rationalist. Polly Magoo speelt Het Weerzien, over een bejaarde Duitser die in Israël een Palestijns-Joods echtpaar ontmoet. Popzanger Thé Lau zingt de hoofdrol in de opera Drebbel, Het Volmaakte Rood, over de 17e-eeuwse uitvinder Cornelis Drebbel.