3 Vrienden worden

Vriendin Valerie is een personage valerieweese.hyves.nl

Romanpersonage leren kennen

valerieweese.hyves.nl

Bekende Nederlanders hebben hun eigen pagina op het online vriendennetwerk Hyves. En natuurlijk ook bandjes en bedrijven en zelfs een paar huisdieren. Maar romanpersonages? Mijn nieuwste ‘vriendin’ heet Valerie Weese. Ze is de hoofdpersoon in het nieuwe boek in wording van Caroline van Wijk (www.clineschrijft.nl). Valerie schrijft me: ‘Ik ben net ingetrokken bij mijn grote liefde met ons zoontje van tien maanden. Dat is op zich niet zo gek, behalve dat zijn vrouw daar ook nog woont met hún twee kinderen.’ Haar ‘wie-wat-waar’ vermeldt dat ze nog steeds slecht slaapt in het bed met de afdruk van haar voorgangster. Via ‘krabbels’ die hyvers bij elkaar achterlaten, treedt ze in contact met haar ‘vrienden’: „Hi Carola, Welkom in mijn verhaal!” Bijna 700 vrienden heeft ze al, met de eerste oplage zal het wel goed komen. (CJ)