0 Nederlanders

Aflevering Ankeveen. Foto Ad Nuis Nuis, Ad

Eric Torsing (47) uit Ankeveen maait de 2.000 vierkante meter gras om zijn huis met een Toro (Spaans voor stier): een hydraulisch gestuurde grasmaaier. Hij doet er een half uur over. Achterin zijn tuin staat een trampoline. Deze is waarschijnlijk alleen voor amateuristisch gebruik, maar sinds de Spelen in Sydney in 2000 is trampolinespringen een olympische sport. Toen deed voor Nederland Alan Villafuerte (30) mee. Het werd geen succes. Vier jaar later in Athene deed hij weer mee, maar ook die Spelen gingen hem niet best af. In Athene nam voor Nederland ook Rea Lenders (27) deel aan de discipline trampolinespringen. Ze werd achtste in het individuele eindklassement. Bij de wereldkampioenschappen in Québec eind vorig jaar lukte het de Nederlandse ploeg niet aan de internationale kwalificatie-eisen te voldoen. Dat was de laatste kans tickets voor Peking te verdienen. Daarom komt er bij de Olympische Spelen geen enkele Nederlander in het onderdeel trampolinespringen uit.

In deze rubriek brengt fotograaf Ad Nuis dagelijks de Nederlander in beeld. Zijn foto is weer aanleiding om een cijfer over ‘de Nederlander’ te belichten.