Vrijwaring vervolging Berlusconi bijna feit

Rome. Premier Silvio Berlusconi van Italië is er gisteren in geslaagd een nieuwe wet ter bestrijding van criminaliteit door de Italiaanse Kamer van Afgevaardigden te loodsen. Berlusconi meent dat de wet nodig is om snelheid te brengen in het trage Italiaanse rechtssysteem door plegers van betrekkelijk kleine misdaden niet langer te vervolgen. Naar verwachting zal ook de Senaat de wet nog voor het einde van de maand goedkeuren. De Italiaanse premier wordt in Milaan vervolgd wegens het omkopen van de Britse advocaat David Mills. Deze zou als getuige valse verklaringen in het voordeel van Berlusconi hebben afgelegd over in het buitenland verstopt zwart geld van Berlusconi`s bedrijf Fininvest. Op de omkoping staat maximaal zes jaar cel. De rechtbank wilde nog dit jaar uitspraak doen, maar de nieuwe wet voorkomt dat.