Voorlopig wisselvallig

Zomerweer lijkt voorlopig niet voor Nederland weggelegd. Het wisselvallige weer houdt aan en daarbij is het soms zelfs fris.

Lagedrukgebieden trekken ten noorden van ons land, over Scandinavië, van west naar oost. De bijbehorende storingen reiken ver zuidwaarts en doen ook Nederland aan, met overwegend bewolkt en regenachtig weer.

Toch komen wij er vergeleken met het Alpengebied nog goed van af. De afgelopen dagen is daar plaatselijk meer dan 100 millimeter neerslag gevallen in de vorm van stevige onweersbuien, soms met zware hagel.

In het Alpengebied treedt ook de komende dagen geen verbetering in. Met name Italië kampt tot vrijdag met veel regen, plaatselijk 50 millimeter. In Nederland blijft het weer een stuk rustiger, maar evengoed ook wisselvallig. Een nieuwe storing met regen schuift vanavond het zuidwesten van het land binnen en ligt tegen de ochtend van Texel, in een schuine lijn over het land, naar Eindhoven.

De dag begint grijs, terwijl het noordoosten nog af en toe zon heeft. In de loop van de dag breiden de wolken zich naar het noordoosten uit. Daar valt dan geregeld een bui. De rest van het land is overwegend droog, met een enkele opklaring. Warmer dan 18 graden wordt het niet. Na morgen blijft het wisselvallig en aan de frisse kant met vrijdag vooral ‘s ochtends perioden met regen en zaterdag stevige buien. Zondagmiddag lijkt droger en zonniger.