Spijkerman toch niet in zee met RTL

Rotterdam. Programmamaker Jack Spijkerman en RTL Nederland gaan toch niet samenwerken. Onlangs kondigde tv-directeur Erland Galjaard nog in De wereld draait door aan dat Spijkerman dit najaar een satirisch programma zou krijgen. Het zou gaan om een consumentenprogramma met cabaretiers.

Volgens RTL zijn er het afgelopen jaar gesprekken gevoerd over de mogelijkheden voor een nieuw programma op een van de RTL-zenders. ”Hoewel deze ideeën er hoopvol uitzagen, zijn beide partijen er op inhoudelijk gebied niet uitgekomen. Derhalve is besloten uiteindelijk niet over te gaan tot een samenwerking”, aldus een woordvoerder.

Spijkerman was een van de tv-coryfeeën die in 2005 de overstap maakte naar de nieuwe commerciële tv-zender Talpa/Tien van John de Mol.

Jack Spijkerman was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.