Smartphone met wifi

De nieuwe smartphone Treo 800w

Is er nog leven na de iPhone? Ja hoor. Bij Palm zijn ze bezig met de introductie van de Treo 800w, een smartphone met vast toetsenbord, wifi en gps. Vroeger was Palm nog Palm met een eigen besturingssysteem (Palm OS, uit de tijd dat je dit soort apparaten palmtops noemde). Nu is het Windows Mobile 6.1, dat weliswaar veel functies biedt maar niet echt intuïtief werkt op een telefoon. Het moet gezegd: Palm weet de mobiele Windows-versie erg gebruiksvriendelijk te maken. De specificaties van de 800w lekten uit omdat iemand bij een Amerikaanse provider per ongeluk een handleiding van 436 pagina’s liet slingeren. Oeps. Maar nu weten we zeker dat het toestel wifi en gps voor satellietontvangst heeft. Dat is voor de huidige Palmgebruikers een belangrijke verbetering, en voor het bedrijf noodzakelijk om de concurrentie aan te kunnen.

Marc Hijink

Zie voor meer digitale gadgets :www.next/hebben

    • Marc Hijink