Ronaldinho van Barça naar Milan

De Braziliaanse voetballer Ronaldinho verhuist van FC Barcelona naar AC Milan. De Italiaanse club heeft dit gisteravond bekendgemaakt. Milan bereikte met de Spaanse club overeenstemming over een afkoopsom van naar verluidt 22 miljoen euro voor Ronaldinho, die vandaag nog wel een medische keuring moet ondergaan. Volgens een verklaring van de club uit de Serie A zal hij een contract tekenen dat doorloopt tot 30 juni 2011. Na het bekend worden van de transfer verkocht Milan binnen een uur 3.000 seizoenkaarten extra.

De 28-jarige Ronaldinho speelde vijf jaar bij Barcelona. Hij won met de club in 2006 de Champions League en in 2005 en 2006 de nationale titel. Het afgelopen seizoen kampte de wereldvoetballer van 2004 en 2005 vooral met fysieke problemen en gebrek aan vorm. De nieuwe trainer Pep Guardiola, opvolger van Frank Rijkaard, had al aangekondigd dat Ronaldinho komend seizoen niet per definitie een basisplaats zou krijgen bij Barça. De club wil de selectie drastisch vernieuwen. Barcelona stond daarom open voor een vertrek van de spelmaker, die zelf ook graag zijn loopbaan in Italië wil voortzetten. Tot nog toe hebben de Catalanen vooral geïnvesteerd in verdedigers: Martin Cáceres, Seydou Keita, Daniel Alves, Gerard Piqué. Ook de Wit-Rus Aleksandr Hleb (Arsenal) wordt in stadion Camp Nou verwacht.

Met de komst van Ronaldinho lijkt de overgang van Emmanuel Adebayor naar Milan van de baan.