Nuenense ex-VVD`er krijgt straatverbod

Nuenen. De rechter in Den Bosch heeft gisteren het geroyeerde Nuenense VVD-lid Joost van de V. veroordeeld tot een straatverbod wegens stalking van de echtgenote van een steunfractielid na hun heimelijke affaire. Het voormalig bestuurslid van de VVD in Nuenen mag op straffe van een dwangsom van 500 euro een half jaar niet meer in de buurt van de woning van zijn ex-geliefde komen. Hij ook mag via internet, e-mail of sms niet meer over hun stukgelopen relatie publiceren, oordeelde de rechter. Van de V. is getrouwd met een voormalig wethouder en huidig VVD-raadslid in Nuenen. Hij kreeg afgelopen jaar een relatie met de vrouw van een partijgenote. Tot twee keer toe maakte zij een eind aan de affaire. Sindsdien publiceerde de VVD`er op internet berichten met persoonlijke details over zijn ex en hun relatie. Ook signaleerden camera`s hem rondom de woning van zijn voormalige geliefde en haar echtgenoot. Zij spande samen met haar man een kort geding aan en eiste het straatverbod wegens belaging. De absurde hardnekkigheid waarmee Van de V. in zijn onbetamelijke gedrag volhardde, wijst erop dat hij er kennelijk op uit was om de VVD-rivalen te kwetsen, aldus de rechter.