Jack Spijkerman gaat toch niet in zee met RTL

Rotterdam, 16 juli. Programmamaker Jack Spijkerman en RTL Nederland gaan toch niet samenwerken. Onlangs kondigde tv-directeur Erland Galjaard nog in De wereld draait door aan dat Spijkerman dit najaar een satirisch consumentenprogramma zou krijgen. Volgens RTL zijn er het afgelopen jaar gesprekken gevoerd over de mogelijkheden op een van de RTL-zenders. ”Hoewel deze ideeën er hoopvol uitzagen, zijn beide partijen er op inhoudelijk gebied niet uitgekomen. Derhalve is besloten uiteindelijk niet over te gaan tot een samenwerking”, aldus een woordvoerder. Spijkerman was een van de tv-coryfeeën die in 2005 de overstap maakten naar de nieuwe commerciële tv-zender Talpa/Tien van John de Mol. RTL nam de zender vorig jaar over. Spijkerman was niet bereikbaar voor commentaar.