Internet Weblog van de dag

Audi A3 cabriolet 2.0

Snel dak. Op weblog Wielen een test van de Audi A3 cabriolet 2.0:

„Misschien is de lijst met accessoires nog wel het indrukwekkendst. Audi heeft deze compacte A3 volgepropt met alles wat de automobilist begeert: Xenon-verlichting, lederen bekleding, aluminium interieuraccenten en een dvd-navigatiesysteem met draadloze carkit.

Een stoere bak, niet het minst door het streepje ledlampjes dat de neus van gemene witte wenkbrauwen voorziet. In totaal vervoert de A3 twintig mille aan extra’s, bovenop de standaardprijs van 44.760 euro.

De rode bekleding en het rode linnen dak roepen vraagtekens op. Maar elk commentaar verstomt zodra je plaatsneemt in de leren stoel en het dak laat verdwijnen. De A3 doet dat sneller dan concurrenten als de BMW 1-cabrio: binnen 9 seconden is het linnen plafond opgevouwen. [..].

Als het dak ingeklapt is, gaat dat niet ten koste van de bagageruimte. In de kofferbak (674 liter) passen met gemak de weekendtassen. Genoeg voor een paar dagen toeren in het geboorteland van de Audi, Duitsland.

De rit gaat naar de Moezelstreek. Een paar honderd kilometer over een rustige Autobahn, waar je de topsnelheid nog legitiem kunt uitproberen. De naald kruipt vlot naar de 230 en dan nog heeft de tweeliter TFSI-motor er zin in.”

Lees verder over de Audi A3 cabriolet op nrc.nl/wielen