In een donker bos

The Strangers doet zonder al te veel grof geweld wat het moet doen: griezelen. De debuutfilm van Bryan Bertino, die ook het scenario schreef, begint met een echtpaar (Liv Tyler en Scott Speedman) dat op een nacht thuis komt in een buitenhuis in een donker bos. Hij heeft van alles voorbereid voor een romantische nacht (kaarsen, rozenblaadjes). Maar juist op dat moment laat zij hem weten dat ze niet met hem wil trouwen. Drama. Maar daar gaat de film helemaal niet over: om het huis sproken nare types met enge maskers. Wat volgt zijn harde, doffe dreunen op de deur,schaduwen van insluipers, boodschappen op het raam en wanhopige uitbraakpogingen. Horror met minimale middelen; effectief, vakkundig, volkomen leeg.

The Strangers. Regie: Bryan Bertino. Met: Liv Tyler, Scott Speedman. In: 35 bioscopen.