‘Ik leef niet voor het geld’

Bonno Lange (38)

Werk: leraar AlexandertechniekWerkplek: café Broodnodig, UtrechtWerkt met: pen en papierDrinkt: koffieFavoriete vakantiebestemming: overal waar geen toeristen zijnBrutomaandsalaris: geen idee

U weet niet wat u verdient?

„Ik doe veel dingen en hou niet bij wat het oplevert. Ik weet wel dat het niet veel is. Ik ben niet in loondienst en heb iemand die mijn administratie doet. Ik leef niet voor het geld maar doe dingen die ik leuk vind. ’s Zomers werk ik in een restaurant in Zeeland. Daarnaast verkoop ik klamboes en schenk een deel van de opbrengst aan het Medisch Comité Nederland-Vietnam dat er malariaprojecten mee financiert. Ik ben bovendien cellist en geef op het Utrechts Conservatorium les in Alexandertechniek, een soort fysiotherapie. Dat is mijn voornaamste bezigheid.”

Alexandertechniek?

„Het is een methode om mensen bewust te maken van een slechte lichaamshouding. De techniek wordt veel gebruikt door muzikanten. Een zanger of solist moet tijdens een concert vaak lang staan. Dan is een goede houding belangrijk.”

Waarom werkt u nu in een café?

„Ik schrijf aan de jaarevaluatie van mijn lessen aan het conservatorium. Ik zet op papier wat ik dit jaar heb gedaan, hoe het ging en wat de resultaten waren. Dit café zit recht tegenover het Utrechts Conservatorium dus is het voor mij een voor de hand liggende werkplek.”

Tobias Reijngoud

    • Tobias Reijngoud